عبارت مورد جستجو:
  جمعه 7 ارديبهشت 1403
دوسالانه‌ها 
همایش

 کیانوش معتقدی در همایش این دوسالانه با موضوع "جایگاه کاشی کاری های نقش برجسته زرین فام در معماری ایران" در موزه هنر امام علی(ع) سخنرانی کرد.

در همایش دوسالانه سفال عنوان شد
امروز بحران ایده در هنر سفال وجود دارد

هنرمندان سفالگر با شناخت گذشته خود می توانند ایده های جدیدی را دریافت کنند.
به گزارش ستاد خبری دهمین دوسالانه ملی سفال معاصر ایران، کیانوش معتقدی در همایش این دوسالانه با موضوع "جایگاه کاشی کاری های نقش برجسته زرین فام در معماری ایران" در موزه هنر امام علی(ع) سخنرانی کرد.
معتقدی در این نشست گفت: امروز در عرصه هنر و از جمله سفال با بحران ایده مواجه هستیم که یکی از دلایل آن عدم شناخت کذشته است که با دانستن تاریخ می توان ایده های مهمی را دریافت کرد.
معتقدی با اشاره به آثار دهمین دوسالانه ملی سفال معاصر ایران گفت: در این دوره آثار نسبت به دوره های قبل متنوع تر است و ایده های جدیدی را می توان در آن دید اما با این حال حدود 50درصد آثار موضوع و زمینه یکسان و مشترک دارند.
این پژوهشگر هنر سفال با اشاره به روند تاریخی کاشی های نقش برجسته زرین فام گفت: تکنیک نقش برجسته قبل از اسلام در بابل و آشور و بعد در دروه هخامنشی رواج داشته است که در این دوره تصویر در این تکنیک اهمیت داشته است اما پس از اسلام در این تکنیک خط اهمیت پیدا می کند.
وی افزود: تکنیک نقش برجسته از مهمترین شیوه هایی است که طراحی فضای شهری نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد و با ارائه فرم های ساده آثاری ارائه شود که مخاطبان با آن ارتباط برقرار کنند.
معتقدی با تاکید بر پژوهش در زمینه سفال گفت: در حوزه پژوهش هنر سفال ضرورت ها و نیازهایی وجود دارد که لازم است هنرمندان سفال به آن بپردازند.


14 آبان در موزه امام علی(ع) و فرهنگسرای نیاوران

کارگاه اموزشی و همایش سفال و نشست تخصصی مجسمه سازی برگذار میشود
(10/8/90)



كارگاه آموزشي و همايش دهمين دوسالانه سفال

كارگاه آموزشي و همايش دهمين دوسالانه ملي سفال معاصر ايران شنبه4 1آبان ماه در موزه هنر امام علي (ع) آغاز مي شود.

به گزارش ستاد خبري دهمين دوسالانه ملي سفال معاصر ايران، در اولين روز كارگاه آموزشي چگونگي تكنيك هاي كار با گل رنگي توسط انيسه موسوي و آسيب شناسي و

اصلاح گل هاي مورد استفاده در چرخكاري توسط ابوالفضل عرب بيگي ساعت 30/9 تا 30/12 شنبه 14 آبان ماه در موزه هنر امام علي (ع) برگزار مي شود.

در بخش همايش دهمين دوسالانه ملي سفال معاصر تهران ، كيانوش معتقدي درباره جايگاه كاشي كاري نقش برجسته زرين فام در معماري ايران (ساعت 14 ) و آرمان اولي با موضوع بررسي سفالگري زنانه در سفال بومي كردستان (ساعت 15 ) شنبه 14 آبان ماه در موزه هنر امام علي (ع) سخنراني مي كنند.

كارگاههاي آموزشي و همايش دهمين دوسالانه ملي سفال معاصر ايران به مدت يك هفته ادامه دارد. دهمين دوسالانه ملي سفال معاصر ايران با 375 اثر از 205 هنرمند از 22 مهر در موزه هنر امام علي (ع) و فرهنگسراي كومش سمنان آغاز شده است و تا پايان آبان ماه ادامه دارد.

 

روابط عمومي مركز هنرهاي تجسمي




معرفی و بررسی دیوار نگاره های سفالین ایران در زمان و مکان معین از آغازدوره ایلامی تا پایان دوره پهلوی

آجر و خشت پخته، ساده یا تراشدار، بدون لعاب یا لعابدار و ... (تحت عنوان کلی سرامیک )در دوره ها و سلسله های مختلف در شهرهای ایران به عنوان سازه اصلی یا پوشش بناهای کاربردی مثل خانه، مدرسه، حمام، مسجد، بازار، کاخ، کاروانسرا، نیل و خانقاه و... استفاده شده است. آثار بجا مانده از این گذشته غنی به عنوان ابرسازه های سرامیکی یا ابرمجسمه های سرامیکی در فضای تعریف شده می توانند درس هایی کاربردی در طراحی محیطی و زیبایی شناسی به هنرمندان (سفالگر، مجسمه ساز، نقاش، معمار) و شهرسازان و مدیران ذیربط برای تصمیم در مورد چگونگی آفرینش آثار در فضاهای شهری امروز بدهند.

چگونگی بهره گیری از این پیشینه غنی چند هزار ساله در ساخت و بویژه پوشش فضاهای عمومی و خصوصی امروز مسئله ای مهم و جدی است. نگاهی گذرا به آثاری که در چند دهه گذشته بر چهره شهرهای مختلف بویژه تهران نقش بسته، غالباً گواهی است بر شناخت محدود یا عدم شناخت از زیبایی شناسی این پیشینه غنی.

مصادیق این مدعا عبارتند از:

- عدم وجود ابرمجسمه های سرامیکی جدید در شهر

- وضعیت جانمایی و فرم دیوار نگاره های سرامیکی در شهر

برای پر کردن این خلاء اقدامات زیر ضروری است :

- معرفی ویژگی های ابرحجم های سرامیکی (آثار معماری گذشته) در طراحی محیطی

- معرفی ویژگی پوشش پوسته بیرونی این ابرحجم ها

- بررسی زیبایی شناسانه

- تعیین راهبردهای اجرایی بهره گیری از این پیشینه غنی

به همین دلیل محور اصلی همایش علمی و تخصصی دهمین دوسالانه سفال ایران _معرفی و بررسی دیوار نگاره های سفالین ایران در زمان و مکان معین از آغازدوره ایلامی تا پایان دوره پهلوی_ تعیین گردید.

علی رغم کمبود زمان جهت پرداختن جامع به محور تعیین شده فرصت را مغتنم شمرده ارائه نمونه پژوهش های انجام شده را همزمان با برگزاری دوسالانه دهم آغاز می نماییم تا با همکاری و پشتیبانی دانشگاه ها، شهرداری ها و مراکز فرهنگی زیربط دیگر این پژوهش ها ادامه یافته و به دستاوردی درخور تبدیل و در بازه زمانی بین دوسالانه دهم و یازدهم در نشست هایی ارائه شود.

علاوه بر پذیرش مقاله در محور اصلی، مقاله یا پژوهش هایی در محورهای ذیل تا تاریخ 15/07/1390 پذیرفته می شود.

عناوین:

- معرفی هنرمندان دنیای سرامیک درقالب فیلم، Power Point آثار و ... با ترجمه

- معرفی سفال بومی و هنرمندان سفالگر بومی ایران

- معرفی سازه های سفالین ویژه

علاقه مندان میتوانند مقالات ،تحقیقات،پژوهش ها و فیلم های خود را تا تاریخ 15/7/90 به دبیرخانه دهمین دوسالانه تحویل دهند.

به پژوهش های برگزیده ارائه شده علاوه بر لوح شرکت در همایش دوسالانه دهم، هدیه ای به رسم تشکر اهداء می شود.